Výbornou možnosťou, ako zvládnuť pohostenie pre väčšie množstvo ľudí na party či večierku je rozvrhnúť si ho, pričom vhodné sú aspoň dva hlavné chody. Rozdeliť ho môžete na studenú kuchyňu ako prvý chod a neskôr podávať teplé, plnohodnotné jedlo, či už pečené, varené alebo pripravené na grile.
Začnite studenou kuchyňou
Ako prvé by ste mohli podávať jednohubky, ako sú tortilly, krekry či keksy alebo tyčinky z pizzového cesta, ku ktorým sa skvelo hodia studené omáčky-dipy. Doplniť to môžete očistenou surovou zeleninou, ktorá, ak ju nakrájate na ozdobné kúsky, bude aj lahodiť oku a o to lepšie chutiť. Kúsky sa tak šikovne namáčajú do dípu alebo omáčky. Kreativite sa medze nekladú ani pri aranžovaní pohostenia a jedlá treba striedať podľa farby a štruktúry, aby pôsobilo lákavo a chutne.
Tipy na prvý chod:
Zeleninové košíčky Enchiladas
Rolky s avokádom a vajíčkom servírované so sladkou čili omáčkou
Avokádový dip so syrom Feta podávaný s krekrami
Pečené chlebovo-syrové tyčinky
Korenený pečený cícer
Pizzadillas
Pečené Taquitos plnené cícerom a artičokmi
Dúhová Salsa podávaná s tortillami
Baby mrkva v lístkovom ceste s jogurtovou omáčkou
Teplé jedlo ako druhý chod
Plnohodnotné jedlo by ste mali podávať ako druhý chod. Ide o pečené, varené alebo barbecue grilované pokrmy, práve tie sa dajú pripravovať pri organizovaní party vonku v letnom období, počas celej prebiehajúcej oslavy. Výhodou je, že do prípravy môžete zapojiť aj hostí, čím si všetci spolu užijete poriadnu dávku zábavy.
Tipy na druhý chod:
Pečené krevety s cesnakom, petržlenovou vňaťou, kukuricou a limetkou
Steaky Caprese
Hamburgery
Grilované marinované krídelká s pečenými zemiakmi a BBQ omáčkou
Raclette
Tilapia pečená v alobale s citrónom, paradajkami a špargľou
Šaláty:
Korenistý broskyňovo-avokádový šalát
Rančerský šalát Coleslaw s papričkami Jalapeño
Šalát z grilovaných zemiakov so slaninou